PL
PL

Doskonałe miejsce dla wszystkich miłośników dobrej kuchni.

Szef kuchni poleca

Wędzony pstrąg tęczowy, ogórek zielony, cebula czerwona, rzodkiewka, koperek, grzanka, mus chrzanowy.

Mielona jagnięcina, czarna soczewica, grillowane pomidory, tatziki.

Dania wegetariańskie / wegańskie

Grillowane warzywa ( cukinia, papryka, bakłażan, cebula ) podane z kozim serem.

Pierogi z nadzieniem serowo-ziemniaczanym podane z cebulą.

Burak, szpinak, gratin ziemniaczany, sos borowikowy.

Na dobry początek
Na zimno

Mielona surowa polędwica wołowa z dodatkiem podgrzybka, ogórka, cebuli i żółtka.

Na ciepło

Krewetki 7 szt., mix sałat, pomidory cherry, awokado, orzechy pini, sos mango-chili.

Na zimno

Cienko krojone plastry marynowanej polędwicy wołowej z dodatkiem świeżej rukoli, skropione oliwą z oliwek i parmezanem.

Na ciepło

Smażona wątróbka drobiowa, białe wino, cebula czerwona, boczek, pieczarki, śmietana, ciasto francuskie.

Zupy

Gorący żur z pieczarkami i ziemniakami.

Krem z leśnych borowików, śmietana, grzanki, parmezan.

Tradycyjny rosół z domowymi kołdunami.

Barszcz z dodatkiem chrupiącego krokieta.

Dania mięsne

Stek z polędwicy wołowej z masłem, grubo krojonymi frytkami i warzywa z patelni.

Pieczona polędwiczka wieprzowa w sosie borowikowym lub pieprzowym podana z ziemniakami z patelni i zestawem surówek.

Panierowany kotlet schabowy z ziemniaczkami z wody i kapustą zasmażaną.

Do burgerów polecam sosy: orientalny, coctailowy.

Burger z najwyższej klasy wołowiny w chrupiącej bułce podany z frytkami.

Delikatna grillowana pierś z kurczaka ze złocistymi frytkami i zestawem surówek.

Udko z kaczki, kluski śląskie, glazurowane buraczki, sos pieczeniowy.

Grillowany filet z kurczaka, szynka parmeńska, puree ziemniaczane, pomidory z czosnkiem i ziołami, zielona sałatka z sosem winegret.

Dania rybne

Marynowany łosoś norweski, młody brokuł, ziemniak, groszek zielony, cebulka dymka, dresing cytrynowo-imbirowy.

Filet z sandacza smażony na maśle klarowanym z dodatkiem białego wina i kaparów podany z gotowanymi ziemniakami oraz szpinakiem.

Makarony

Makaron z dodatkiem sosu z pomidorów Palotti, warzyw i mięsa.

Makaron z dodatkiem boczku, szynki parmeńskiej, śmietany i żółtek.

Makaron, szpinak, borowiki, śmietana, ser Grana Padano.

Pikantny makaron z krewetkami i suszonymi pomidorami.

Sałatki

Mix sałat, ser halloumi, melon, pomidory cherry, oliwki, czarne, papryka czerwona, sos winegret.

Mix sałat, kurczak grillowany, pomidory, ogórek, cebula czerwona, oliwki, kukurydza, aromat malinowy.

Mix sałat, ser wędzony, jajko, grilowany boczek, papryka, ogórek konserwowy, sos winegret.

Mix sałat, łosoś grillowany, pomidor, ogórek, cebulka, oliwki, kapary, krem balsamiczny.

Desery

Szarlotka na ciepło z posypką cynamonową i gałką loda.

Domowy, puszysty sernik na ciepło z sosem waniliowym i czekoladą.

Biszkopciki nasączone kawą i likerem Amaretto przekładane serkiem Mascarpone.

Delikatny krem waniliowy z karmelizowanym cukrem.

Zamówienia przyjmujemy najpóźniej na pół godziny przed zamknięciem restauracji.
+48 338 185 860 (numer wewnętrzny 122)

13:00 - 22:00
13:00 - 23:00