Sałatka rzymska, pomidor coctailowy, grzanki, krewetki 5 sztuk, grana podano, sos majonezowo-musztardowy
250g
Zielone szparagi, szynka parmeńska, jajko poche, sos holenderski.
100/20/20g/1 szt
Morszczuk z patelni, cukinia, groszek zielony, szparagi, rzodkiewka, rukola, pieczone ziemniaki, sos vierge.
180/100/80/30g
Grillowane warzywa ( cukinia, papryka, bakłażan, cebula ) podane z kozim serem
180/30g
Pierogi z nadzieniem serowo-ziemniaczanym podane z cebulą
10 szt.
Grillowane plastry bakłażana podane z soczewicą i szpinakiem
50/100/100g
Mielona surowa polędwica wołowa z dodatkiem podgrzybka, ogórka, cebuli i żółtka
1 szt./1 porcja/150g
Selekcja pięciu serów, konfitura z pomarańczy, świeże owoce.
200/50/50g
Cienko krojone plastry marynowanej polędwicy wołowej z dodatkiem świeżej rukoli, skropione oliwą z oliwek i parmezanem
100/20/20g
Krewetki duszone na maśle z dodatkiem mango i papryczkami chili podane w vol-au-vent
5 szt..20g
Grillowany camambert, karmelizowane jabłko z brandy, rukola z orzechem włoskim.
1szt/100/30g
Smażona wątróbka drobiowa, białe wino, cebula czerwona, boczek, pieczarki, śmietana, ciasto francuskie,
120/100/50g
Gorący żur w swojskim chlebku
300g
Krem ze świeżych pomidorów z groszkiem ptysiowym
210/30g
Krem z leśnych borowików, śmietana, grzanki, parmezan.
210/30/10/5g
Tradycyjny rosól z domowymi kołdunami
210/80g
Barszcz z dodatkiem chrupiącego krokieta
210/150g
Stek z polędwicy wołowej z masłem, grubo krojonymi frytkami i warzywa z patelni
210/100/100g
Pieczona polędwiczka wieprzowa w sosie borowikowym lub pieprzowym podana z ziemniakami z patelni i zestawem surówek.
200/50/100/100g
Panierowany kotlet schabowy z ziemniaczkami z wody i kapustą zasmażaną.
180/100/100g
Burger z najwyższej klasy wołowiny w chrupiącej bułce podany z frytkami
150g / 1 szt.
Do burgerów polecam sosy: orientalny, coctailowy
Delikatna grillowana pierś z kurczaka ze złocistymi frytkami i zestawem surówek
160/100/50g
Filet z kaczki w sosie demi-glace podany z puree ziemniaczanym i glazurowanymi buraczkami
180/100/100/50g
Udko z kaczki, puree z selera, glazurowane marchewki, sos pieczeniowy, puree z dyni.
180/100/100/30/10g
Marynowany łosoś norweski podany z ziemniakami pieczonymi i sałatką kolorową
180/100/100g
Pstrąg z górskich potoków pieczony z masłem i pietruszką podany z frytkami
1 szt./100/100g
Filet z sandacza smażony na maśle klarowanym z dodatkiem białego wina i kaparów podany z gotowanymi ziemniakami oraz szpinakiem
180/100/80g
Makaron z dodatkiem sosu z pomidorów Palotti, warzyw i mięsa
250g
Makaron z dodatkiem boczku, szynki parmeńskiej, śmietany i żółtek
250g
Makaron z dodatkiem szpinaku i sosu borowikowego.
250g
Pikantny makaron z krewetkami i suszonymi pomidorami
250g
Tagliatelle z oliwą extra virgin i czosnkiem, pomidorami koktajlowymi, świeżą pietruszką, papryczką chilli i parmezanem.
250g
Mix sałat, pomidorki koktajlowe, szynka parmeńska, melon, mozzarella, oliwki
250g
Mix sałat, kurczak grillowany, pomidory, ogórek, cebula czerwona, oliwki, kukurydza, aromat malinowy
250 g
Mix sałat, grillowany boczek, jajko, pomidor, ser wędzony, ogórek konserwowy, sos vinegret.
250g
Mix sałat, łosoś grillowany, pomidor, ogórek, cebulka, oliwki, kapary, krem balsamiczny
250g
Szarlotka na ciepło z posypką cynamonową
140g
Domowy, puszysty sernik na ciepło z sosem waniliowym i czekoladą
140/20g
Biszkopciki nasączone kawą i likerem Amaretto przekładane serkiem Mascarpone
190g
Delikatny krem waniliowy z karmelizowanym cukrem.