Pieczona dynia, popcorn, oliwa ziołowa, natka pietruszki.
210/5/5/5g
Pieczony jeleń, kotlet ziemniaczany z wędzonym twarogiem, duszone warzywa korzenne.
150/100/100/30g
Żeberko wołowe, puree z białych warzyw, sałatka z kapusty pekińskiej, sos cabernet.
200/100/100/50g
Grillowane warzywa ( cukinia, papryka, bakłażan, cebula ) podane z kozim serem.
180/30g
Pierogi z nadzieniem serowo-ziemniaczanym podane z cebulą.
10 szt.
Burak, szpinak, gratin ziemniaczany, sos borowikowy.
150/100/70/50g
Mielona surowa polędwica wołowa z dodatkiem podgrzybka, ogórka, cebuli i żółtka.
1 szt./1 porcja/150g
Marynowany surowy tuńczyk, roszponka, oliwki czarne, kapary, suszone pomidorki, dressing cytrynowo-imbirowy.
100/5/5/5/10g
Cienko krojone plastry marynowanej polędwicy wołowej z dodatkiem świeżej rukoli, skropione oliwą z oliwek i parmezanem.
100/20/20g
Krewetki 7 szt., mix sałat, pomidory cherry, awokado, orzechy pini, sos mango-chili.
7 szt..150g
Ser camembert, karmelizowana brzoskwinia, amaretto, migdały, rukola, sos z czarnej porzeczki.
1szt/100/30g
Smażona wątróbka drobiowa, białe wino, cebula czerwona, boczek, pieczarki, śmietana, ciasto francuskie.
120/100/50g
Gorący żur w swojskim chlebku.
300g
Aromatyczny krem podany z prażonym słonecznikiem, wędzonym twarogiem i żurawiną.
200/5/5/20g
Krem z leśnych borowików, śmietana, grzanki, parmezan.
210/30/10/5g
Tradycyjny rosół z domowymi kołdunami.
210/80g
Barszcz z dodatkiem chrupiącego krokieta.
210/150g
Stek z polędwicy wołowej z masłem, grubo krojonymi frytkami i warzywa z patelni.
210/100/100g
Pieczona polędwiczka wieprzowa w sosie borowikowym lub pieprzowym podana z ziemniakami z patelni i zestawem surówek.
200/50/100/100g
Panierowany kotlet schabowy z ziemniaczkami z wody i kapustą zasmażaną.
180/100/100g
Burger z najwyższej klasy wołowiny w chrupiącej bułce podany z frytkami.
150g / 1 szt.
Do burgerów polecam sosy: orientalny, coctailowy.
Delikatna grillowana pierś z kurczaka ze złocistymi frytkami i zestawem surówek.
160/100/50g
Udko z kaczki, kluski śląskie, glazurowane buraczki, sos pieczeniowy.
180/100/180/50g
Grillowanu filet z kurczaka, szynka parmeńska, puree ziemniaczane, pomidory z czosnkiem i ziołami, zielona sałatka z sosem winegret.
160/100/80/20g
Marynowany łosoś norweski, młody brokuł, ziemniak, groszek zielony, cebulka dymka, dresing cytrynowo-imbirowy.
180/100/100g
Dorada pieczona w całości, gratin ziemniaczany, sałatka z bobu, groszku cukrowego i prażonego słonecznika.
1 szt./150/100g
Filet z sandacza smażony na maśle klarowanym z dodatkiem białego wina i kaparów podany z gotowanymi ziemniakami oraz szpinakiem.
180/100/80g
Makaron z dodatkiem sosu z pomidorów Palotti, warzyw i mięsa.
250g
Makaron z dodatkiem boczku, szynki parmeńskiej, śmietany i żółtek.
250g
Makaron, szpinak, borowiki, śmietana, ser Grana Padano.
250g
Pikantny makaron z krewetkami i suszonymi pomidorami.
250g
Tagliatelle z oliwą extra virgin i czosnkiem, pomidorami koktajlowymi, świeżą pietruszką, papryczką chilli i parmezanem.
250g
Mix sałat, ser halloumi, melon, pomidory, cherry, oliwki, czarne, papryka czerwona, sos winegret.
250g
Mix sałat, kurczak grillowany, pomidory, ogórek, cebula czerwona, oliwki, kukurydza, aromat malinowy.
250 g
Mix sałat, ser wędzony, jajko, grilowany boczek, papryka, ogórek konserwowy, sos winegret.
250g
Mix sałat, łosoś grillowany, pomidor, ogórek, cebulka, oliwki, kapary, krem balsamiczny.
250g
Szarlotka na ciepło z posypką cynamonową i gałką loda.
140g
Domowy, puszysty sernik na ciepło z sosem waniliowym i czekoladą.
140/20g
Biszkopciki nasączone kawą i likerem Amaretto przekładane serkiem Mascarpone.
190g
Delikatny krem waniliowy z karmelizowanym cukrem.
Zamówienia przyjmujemy najpóźniej na pół godziny przed zamknięciem restauracji.